Als voorgerecht in éénpersoonsschaaltjes opdienen.
Als hapje op een feestje kun je het serveren met toast of stokbrood.
Je kunt deze paté maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
Recept
« Terug naar recepten
Gerookte forelpaté met sherry en kappertjes
PT15M
Gerookte forelpaté met sherry en kappertjes
Een heerlijk gerookte forelpaté met sherry en kappertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Quick & bTasty Zeevruchten.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte forelpaté met sherry en kappertjes te bereiden
1. Verdeel de vis in stukjes en doe die samen met de citroenschil + citroensap + sherry + zachte boter + gehakte kappertjes in een kom en goed mengen of doe ze in een blender en hierin mengen.
2. Schep het mengsel in kleine schaaltjes of ramequins. Als je wilt, kun je dan de gesmolten boter erop schenken en hierop verse kruiden (fijngeknipt) en eventueel hele kappertjes.
3. Dek de schaaltjes af met huishoudfolie en laat minstens 30 minuten in de koelkast of tot de boter is opgesteven.
2. Schep het mengsel in kleine schaaltjes of ramequins. Als je wilt, kun je dan de gesmolten boter erop schenken en hierop verse kruiden (fijngeknipt) en eventueel hele kappertjes.
3. Dek de schaaltjes af met huishoudfolie en laat minstens 30 minuten in de koelkast of tot de boter is opgesteven.