Recept
« Terug naar recepten
Gerookte sliptong met truffelaardappel en gerookte
PT70M
Gerookte sliptong met truffelaardappel en gerookte
Een heerlijk gerookte sliptong met truffelaardappel en gerookte recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
top chef dick Soek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte sliptong met truffelaardappel en gerookte te bereiden
Maak de sprotjes schoon en hak het visvlees fijn. Meng dit met de créme fraïche en schep in een spuitzak met een fijne spuitmond. Kook de aardappeltjes in de schil, pel ze en snijd ze in ronde plakjes. Snijd het venkelgroen ragfijn voor de garnering. Snijd de venkelknollen in ragfijne reepjes en strooi er wat peper en zout over. Schil de sinaasappels diep en maak de partjes los uit de vliesjes. Rook de sliptongetjes gaar op laag vuur in 20 minuten.
Presentatie:
Leg de venkel in een hoopje op een bord en leg er enkele sinaasappelpartjes bovenop. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat venkelgroen op. Spuit een toefje sprotcréme op het bord, leg er een plakje truffelaardappel tegenaan en maak zo een lijntje van 5 plakjes aardappel en toefjes créme. Leg de tong ernaast en strooi er wat zout en peper over.
Presentatie:
Leg de venkel in een hoopje op een bord en leg er enkele sinaasappelpartjes bovenop. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat venkelgroen op. Spuit een toefje sprotcréme op het bord, leg er een plakje truffelaardappel tegenaan en maak zo een lijntje van 5 plakjes aardappel en toefjes créme. Leg de tong ernaast en strooi er wat zout en peper over.
bobbeltje zegt: