Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde gemarineerde sardientjes
PT15M
Geroosterde gemarineerde sardientjes
Een heerlijk geroosterde gemarineerde sardientjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Geroosterde gemarineerde sardientjes te bereiden
1. Laat de rozijntjes een uur weken in de rum.
2. Pel de uien, snij ze in fijne reepjes. Fruit ze in 4 eetlepels olijfolie. Strooi er de suiker bij. Roer goed om tot de suiker gesmolten is. Blus met de balsamico en de wijn. Laat kort opkoken. Voeg er de visfond aan toe en laat tot ongeveer 1/3 inkoken.
3. Hak 2 eetlepels peterselieblaadjes. Meng ze met de rozijntjes en de pijnboompitten. Voeg dit mengseltje bij de marinade.
4. Spoel de sardienen en dep ze droog met keukenpapier. Rijg ze op lange houten spiesjes en kruid met peper en zout. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Leg 8 tot 10 minuten op de barbecue. Keer een keer om. Leg de spiesjes op een serveerschaal. Lepel er de marinade bij. Serveer warm of koud.
2. Pel de uien, snij ze in fijne reepjes. Fruit ze in 4 eetlepels olijfolie. Strooi er de suiker bij. Roer goed om tot de suiker gesmolten is. Blus met de balsamico en de wijn. Laat kort opkoken. Voeg er de visfond aan toe en laat tot ongeveer 1/3 inkoken.
3. Hak 2 eetlepels peterselieblaadjes. Meng ze met de rozijntjes en de pijnboompitten. Voeg dit mengseltje bij de marinade.
4. Spoel de sardienen en dep ze droog met keukenpapier. Rijg ze op lange houten spiesjes en kruid met peper en zout. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Leg 8 tot 10 minuten op de barbecue. Keer een keer om. Leg de spiesjes op een serveerschaal. Lepel er de marinade bij. Serveer warm of koud.