Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde groene asperges met sinaasappelvinaigr
PT20M
Geroosterde groene asperges met sinaasappelvinaigr
Een heerlijk geroosterde groene asperges met sinaasappelvinaigr recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
weight watchers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde groene asperges met sinaasappelvinaigr te bereiden
Verwarm de oven voor op 200° C.
Vinaigrette: meng in een kom de balsamicoazijn, de rasp en het sap van de sinaasappel, de mosterd en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de olijfolie toe en meng goed. Voeg de bieslook toe en zet in de koelkast.
Snijd de sinaasappelpartjes in stukjes en houd ze apart.
Smeer met een penseel de asperges in met olijfolie.
Laat de asperges 10min garen in de oven.
Verdeel de asperges met de sinaasappelblokjes en de rucola over de borden. Besprenkel met de vinaigrette. Garneer met bieslook. Serveer de salade met de rest van de vinaigrette
Vinaigrette: meng in een kom de balsamicoazijn, de rasp en het sap van de sinaasappel, de mosterd en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de olijfolie toe en meng goed. Voeg de bieslook toe en zet in de koelkast.
Snijd de sinaasappelpartjes in stukjes en houd ze apart.
Smeer met een penseel de asperges in met olijfolie.
Laat de asperges 10min garen in de oven.
Verdeel de asperges met de sinaasappelblokjes en de rucola over de borden. Besprenkel met de vinaigrette. Garneer met bieslook. Serveer de salade met de rest van de vinaigrette