Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde kreeft met dressing van passievruchten
PT20M
Geroosterde kreeft met dressing van passievruchten
Een heerlijk geroosterde kreeft met dressing van passievruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Geroosterde kreeft met dressing van passievruchten te bereiden
1. Verwijder de scharen en halveer de staart overlangs.
2. Boen en schil het limoentje en snij de schil in fijne reepjes. Pers het vruchtvlees. Schil de avocado's, snij ze in blokjes. Besprenkel met limoensap. Halveer de passievruchten, lepel ze uit.
3. Bak de limoenschilletjes 1 minuutje in olijfolie. Blus met rum, doe er de passiepulp bij en laat 1 minuut doorkoken. Werk de saus op met vlokjes ijskoude boter.
4. Leg de kreeftenstaart (snijkant naar onder) en -scharen 5 à 6 minuten op de barbecue. Leg ze op de borden, kruid met peper en zout. Lepel er avocadoblokjes en lauwe passievruchtendressing bij. Werk af met tuinkers en serveer meteen.
2. Boen en schil het limoentje en snij de schil in fijne reepjes. Pers het vruchtvlees. Schil de avocado's, snij ze in blokjes. Besprenkel met limoensap. Halveer de passievruchten, lepel ze uit.
3. Bak de limoenschilletjes 1 minuutje in olijfolie. Blus met rum, doe er de passiepulp bij en laat 1 minuut doorkoken. Werk de saus op met vlokjes ijskoude boter.
4. Leg de kreeftenstaart (snijkant naar onder) en -scharen 5 à 6 minuten op de barbecue. Leg ze op de borden, kruid met peper en zout. Lepel er avocadoblokjes en lauwe passievruchtendressing bij. Werk af met tuinkers en serveer meteen.