Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met prei en puree
PT60M
Kabeljauw met prei en puree
Een heerlijk kabeljauw met prei en puree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen koelkast
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met prei en puree te bereiden
Voorbereiding:
evt.Kabeljauw uit diepvries helemaal laten ontdooien.
Het witte en lichtgroene gedeelte van de prei heel fijn snijden.
Prei in kokend water met selderiezout 3 min.blancheren en goed uit laten lekken.
Tomaat in kokend water ontvellen en in plakken snijden.
Aardappels schillen en gaarkoken.
Dille fijnhakken.
ovenschaal invetten met olijfolie
oven voorverwarmen op 180°
Bereidingswijze:
Dille met ricotta mengen en op smaak brengen met zout en peper
De kabeljauw in de ovenschaal leggen en de ricotta op de kabeljauw smeren.
Leg hierop de plakken tomaat lekker kruiden naar eigen smaak met peper en zout
Prei erop leggen
Aardappelpuree erop en klontjes boter en paneermeel erover strooien en 20 min.in de voorverwarmde oven zetten
evt.Kabeljauw uit diepvries helemaal laten ontdooien.
Het witte en lichtgroene gedeelte van de prei heel fijn snijden.
Prei in kokend water met selderiezout 3 min.blancheren en goed uit laten lekken.
Tomaat in kokend water ontvellen en in plakken snijden.
Aardappels schillen en gaarkoken.
Dille fijnhakken.
ovenschaal invetten met olijfolie
oven voorverwarmen op 180°
Bereidingswijze:
Dille met ricotta mengen en op smaak brengen met zout en peper
De kabeljauw in de ovenschaal leggen en de ricotta op de kabeljauw smeren.
Leg hierop de plakken tomaat lekker kruiden naar eigen smaak met peper en zout
Prei erop leggen
Aardappelpuree erop en klontjes boter en paneermeel erover strooien en 20 min.in de voorverwarmde oven zetten
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Ik had nog vanalles in de koelkast dus deze schotel maar van gemaakt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
robmar zegt:
Ricotta betekent ‘opnieuw gekookt’. De naam verwijst naar de methode waarop ricotta gemaakt is: het wordt gemaakt van de wei die overblijft na het maken van kaas. Strikt genomen is ricotta dus geen kaas, maar een bijproduct ervan.
Ricotta is een bijproduct van de enorme Italiaanse kaasindustrie. Hij wordt gemaakt van de wei die overblijft nadat deze is gescheiden van de wrongel. De wei vormde jarenlang een probleem, omdat men niet wist hoe men er vanaf moest komen. Toen werd ontdekt dat bij verhitting de caseïnedeeltjes in de wei samenklonterden en een nieuwe wrongel vormden. Door deze wrongel uit te laten lekken, ontstond ricotta. Ricotta wordt verkocht als een verse, witte kaas met een korrelige textuur. Meestal wordt hij verkocht in plastic potjes.
Serveermogelijkheden :
- als onderdeel van een kaasplank, bestrooid met zout en peper en gehakte, verse tuinkruiden of bosvruchten;
- op brood met garnalen;
- in salades met meloen en prosciutto.
Ricotta wordt in Italië ook veel in pastagerechten gebruikt.
den bompa zegt: