Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde paprika aïoli
PT60M
Geroosterde paprika aïoli
Een heerlijk geroosterde paprika aïoli recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Merijn Tol
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde paprika aïoli te bereiden
Verwarm de oven voor op 160°. Droog in circa 30-40 minuten 150 g serranoham in plakjes. Blaker 1 paprika rondom zwart door hem in de vlam van het fornuis te houden. Draai de paprika geregeld, tot alle kanten zwart en een beetje zacht zijn. Laat de paprika vervolgens afkoelen, verwijder het zwartgeblakerde vel, veeg hem zo goed mogelijk schoon met keukenpapier (afspoelen met water vermindert de smaak) en snij hem fijn. Pureer met de staafmixer 1 geperst teentje knoflook en de paprika grof. Breng op smaak met azijn, olijfolie, peper en zout.
Schaaf een paar groene asperges in de lengte in dunne plakjes met een mandoline (of snij ze met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken). Vermeng ze met 2 el olijfolie en 1 el azijn, peper en zout. Snij 1 grote rijpe vleestomaat in kleine stukjes en pureer deze met 1 dl olie met de staafmixer. Breng op smaak met azijn, suiker, peper en zout. Pureer dit geheel nogmaals tot een hele fijne saus.
Rooster plakjes landbrood in de oven goudbruin en beleg ze met de asperges, de gedroogde serranoham en een lepel paprika aïoli. Druppel de gazpacho-dressing eromheen
Schaaf een paar groene asperges in de lengte in dunne plakjes met een mandoline (of snij ze met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken). Vermeng ze met 2 el olijfolie en 1 el azijn, peper en zout. Snij 1 grote rijpe vleestomaat in kleine stukjes en pureer deze met 1 dl olie met de staafmixer. Breng op smaak met azijn, suiker, peper en zout. Pureer dit geheel nogmaals tot een hele fijne saus.
Rooster plakjes landbrood in de oven goudbruin en beleg ze met de asperges, de gedroogde serranoham en een lepel paprika aïoli. Druppel de gazpacho-dressing eromheen