Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep met krokante chorizo en geroosterde paprika
PT70M
Erwtensoep met krokante chorizo en geroosterde paprika
Top je erwtensoep eens niet met rookworst, maar maak af met blokjes krokant gebakken chorizo en geroosterde paprika. Dat is weer eens een andere soep.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep met krokante chorizo en geroosterde paprika te bereiden
- Leg de speklappen, spliterwten, wortel, laurier, knoflook, sjalot en verkruimelde bouillonblokjes in een grote soeppan. Giet 1,5 liter koud water erop, roer even door en breng rustig aan de kook. Laat afgedekt minimaal 1 uur zachtjes koken.
- Verwarm intussen de oven voor op 220ºC. Bestrijk de paprika’s met olie en rooster ze hoog in de oven in circa 15 minuten bruin. Neem uit de oven en laat afkoelen. Trek de bruine velletjes weg en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de paprika in stukjes.
- Schep de speklappen en laurier met een schuimspaan uit de pan. Pureer de soep glad en breng verder op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in kleine stukjes.
- Voeg het gesneden vlees weer toe aan de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Schep de paprika erdoor. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de chorizo in een paar minuten knapperig. Schep de soep in kommen, garneer met de chorizo en bestrooi met de koriander of peterselie.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker anders en heel smaakvol.