Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde Rode Paprika met Dressing
PT90M
Geroosterde Rode Paprika met Dressing
Een heerlijk geroosterde rode paprika met dressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde Rode Paprika met Dressing te bereiden
1)Bekleed het bakblik met alu-foil en smeer dat in met rijstolie.
2).Leg hierop de gehalveerde paprika's op hun snitzijde.
Schuif het geheel in de oven en laat 20 - 25 minuten staan.
3).Draai ze om en laat ze nog eens 20 minuten in de oven
4).Haal het bakblik uit de oven en dek af met een koude vochtige theedoek en laat volledig afkoelen.
5).De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen
6).Snij de paprika's in 2 cm brede strips.Doe ze in een kom met peper en zout en de balsamico azijn.
7).Zet een pan op met dikke bodem en verhit daarin een paar eetlepels rijstolie.
8),Fruit daarin aan 1 minuut de knofllook en doe er dan bij de pijnboompitjes en de rozijnen.We roeren dat lekker door en wachten tot de pijnboompitjes beginnen te kleuren.
We halen de pan nu van het vuur en laten de inhoud afkoelen.
9).De pijnboompit mixture wordt nu gedaan bij de paprikastrips.Voorzichtig doorroeren en eventueel nog wat olie bijgieten
2).Leg hierop de gehalveerde paprika's op hun snitzijde.
Schuif het geheel in de oven en laat 20 - 25 minuten staan.
3).Draai ze om en laat ze nog eens 20 minuten in de oven
4).Haal het bakblik uit de oven en dek af met een koude vochtige theedoek en laat volledig afkoelen.
5).De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen
6).Snij de paprika's in 2 cm brede strips.Doe ze in een kom met peper en zout en de balsamico azijn.
7).Zet een pan op met dikke bodem en verhit daarin een paar eetlepels rijstolie.
8),Fruit daarin aan 1 minuut de knofllook en doe er dan bij de pijnboompitjes en de rozijnen.We roeren dat lekker door en wachten tot de pijnboompitjes beginnen te kleuren.
We halen de pan nu van het vuur en laten de inhoud afkoelen.
9).De pijnboompit mixture wordt nu gedaan bij de paprikastrips.Voorzichtig doorroeren en eventueel nog wat olie bijgieten
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Als salade,borrelhapje,garnituur op een andere salade,als groente,bij vlees,bij vis,enz.