Recept
« Terug naar recepten
geroosterde varkensribbetjes geglaceerd met honing
PT30M
geroosterde varkensribbetjes geglaceerd met honing
Een heerlijk geroosterde varkensribbetjes geglaceerd met honing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe geroosterde varkensribbetjes geglaceerd met honing te bereiden
Snij de ribbetjes los. Voor de marinade: Meng knoflook, lenteuitjes, cayennepeper, gember, azijn, sojasaus en honing in een niet metalen kom en voeg de varkensribbetjes toe en laat ze afgedekt 1,5 uur in de koelkast marineren. Laat de ribbetjes uitlekken en vang de marinade op. Rooster de ribbetjes op 170 graden tot ze goudbruin zijn en bedruip ze af en toe met ca 1/4 van de opgevangen marinade. De rest van de marinade in de pan en voeg de uien, peterselie, bouillon en citroensap toe. Vuur temperen en tot de helft laten inkoken. Pureer het mengsel met een staafmixer en voeg gesmolten boter toe (nog even pureren) en giet het mengsel over de ribbetjes wanneer ze worden geserveerd.(warm)
leon zegt: