Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde zalmfilet met een marinade van Solo, chili en mango
PT30M
Geroosterde zalmfilet met een marinade van Solo, chili en mango
Een heerlijk geroosterde zalmfilet met een marinade van solo, chili en mango recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde zalmfilet met een marinade van Solo, chili en mango te bereiden
Spoel de koriander kort onder koud stromend water en dep hem droog met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf en houd de blaadjes apart.
Schil de gember. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Pel het teentje knoflook. Pers het sap uit de twee limoenen. Doe alle ingrediënten in een blender, samen met de koriandersteeltjes en de rietsuikersiroop. Mix alles goed tot een gladde marinade en giet ze door een zeef.
Leg de zalmfilets in een schaal, overgiet ze met 2/3 van de marinade en laat even rusten. Doe de resterende marinade terug in de blender. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg ze toe aan de marinade in de blender en mix alles tot een dikke salsa. Doe de mangosalsa in een kom, hak de korianderblaadjes fijn en voeg ze er aan toe. Roer goed.
Haal de zalmfilets uit de marinade. Borstel de stukken vis lichtjes in met Solo vloeibaar en gril ze ongeveer 3 minuten aan elke kant. Serveer er de heerlijk exotische mangosalsa bij.
Schil de gember. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Pel het teentje knoflook. Pers het sap uit de twee limoenen. Doe alle ingrediënten in een blender, samen met de koriandersteeltjes en de rietsuikersiroop. Mix alles goed tot een gladde marinade en giet ze door een zeef.
Leg de zalmfilets in een schaal, overgiet ze met 2/3 van de marinade en laat even rusten. Doe de resterende marinade terug in de blender. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg ze toe aan de marinade in de blender en mix alles tot een dikke salsa. Doe de mangosalsa in een kom, hak de korianderblaadjes fijn en voeg ze er aan toe. Roer goed.
Haal de zalmfilets uit de marinade. Borstel de stukken vis lichtjes in met Solo vloeibaar en gril ze ongeveer 3 minuten aan elke kant. Serveer er de heerlijk exotische mangosalsa bij.