De venkel geeft een heel eigen smaak aan het gehaktmengsel.
Smaakt goed in combi met pasta, of op brood!
Recept
« Terug naar recepten
Geruld gehakt met venkel en ui
PT25M
Geruld gehakt met venkel en ui
Een heerlijk geruld gehakt met venkel en ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
HdV
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geruld gehakt met venkel en ui te bereiden
Bak de ui glazig in een beetje boter ( 1/2 cm uit pakje).
Voeg de gehakt en de overige ingrediënten toe.
Wees niet te zuinig met venkel ( de zaadjes moeten goed fijn gemaakt zijn).
Roer het gehakt fijn.
Bak op laag vuur, totdat het gehakt doorbakken is, maar niet droog.
Mengsel moet smeuïg blijven.
Breng het zo nodig op smaak met zout.
Voeg de gehakt en de overige ingrediënten toe.
Wees niet te zuinig met venkel ( de zaadjes moeten goed fijn gemaakt zijn).
Roer het gehakt fijn.
Bak op laag vuur, totdat het gehakt doorbakken is, maar niet droog.
Mengsel moet smeuïg blijven.
Breng het zo nodig op smaak met zout.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liske zegt:
roza verschoor zegt:
Als je eens op de Engelse toer bent: Dit heb ik geleerd bij Engelse kennissen tijdens een spelletje van dingen die altijd bij elkaar horen zoals wit en zwart, Victoria en Albert enz. Zo heb je ook sage and onions, salie en uien. Heel apart om eens te proberen en het smaakt redelijk exotisch. Roos.
caro63 zegt:
Moet ik dit zien als uit de knoflook pers? Of is dit aardappelpuree met knoflook?
roza verschoor zegt: