Recept
« Terug naar recepten
Gesauteerde Portugese kip piri-piri
PT60M
Gesauteerde Portugese kip piri-piri
Een heerlijk gesauteerde portugese kip piri-piri recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
21
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
vlam
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesauteerde Portugese kip piri-piri te bereiden
1. Meng 2 lepels olijfolie met het piri-piri pepertje, de knoflook, 1 lepel kipkruiden en het limoensap. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
2. Verdeel deze marinade over de kip en laat 2 uur intrekken.
3. Laat de kip kleuren in wat olijfolie. Haal de stukken uit de pan en houd apart.
4. Doe verse olie in dezelfde pan. Bak hierin de spekreepjes en fruit de groentjes. Doe er de stukken kip bij en blus met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes garen.
- Serveer met rijst of in olijfolie gebakken aardappelen.
- U kunt ook bij uw slager naar gemarineerde piri-piri kip vragen. Dat bespaart heel wat werk.
2. Verdeel deze marinade over de kip en laat 2 uur intrekken.
3. Laat de kip kleuren in wat olijfolie. Haal de stukken uit de pan en houd apart.
4. Doe verse olie in dezelfde pan. Bak hierin de spekreepjes en fruit de groentjes. Doe er de stukken kip bij en blus met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes garen.
- Serveer met rijst of in olijfolie gebakken aardappelen.
- U kunt ook bij uw slager naar gemarineerde piri-piri kip vragen. Dat bespaart heel wat werk.
sandra zegt:
xxxx