KookJij

geschroeide sint-jakobsschelpen op ( zie opm)

Een heerlijk geschroeide sint-jakobsschelpen op ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Donna Hay
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe geschroeide sint-jakobsschelpen op ( zie opm) te bereiden

Snijd voor de krokante wontons een rondje uit elke wontonwrapper met een koekjessteker met een diameter van 5 cm. Gooi de restanten weg. Verhit een laag van 1 cm olie in een pan op hoog vuur. Bak de wontons met twee tegelijk goudgeel en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en zet ze apart. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Laat er de boter in smelten. Roer de citroenschil door de boter. Bestrooi de sint-jakobsschelpen met zout en peper en bak ze 20 tot
30 seconden aan beide kanten, of tot ze goudbruin en net gaar zijn. Schep een beetje lente-ui op de wontons en leg er een sint-jakobsschelp op. Lepel er wat van het bakvet over en serveer dit hapje bij het drankje vooraf.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst