Recept
« Terug naar recepten
Gesmoord konijn met witte wijn
PT60M
Gesmoord konijn met witte wijn
Een heerlijk gesmoord konijn met witte wijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesmoord konijn met witte wijn te bereiden
- Kruid de stukken konijn met peper en zout. Verhit de olie in een stoofpot en bak de stukken goudbruin langs alle kanten. Haal de stukken konijn terug uit de pot. Snij het spek in fijne reepjes. Giet de sjalotten en het spek in de stoofpot en bak 8 min lang op een zacht vuur.
- Giet de witte wijn erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de laurier, de salie, de oregano en tot slot het konijn toe. Dek af en laat 45 min stoven op een zacht vuur.
- Serveer met een slaatje van radicchio.