Recept
« Terug naar recepten
Gesmoorde griet in blonde Brugse Zot met oesterzwam
PT40M
Gesmoorde griet in blonde Brugse Zot met oesterzwam
Een heerlijk gesmoorde griet in blonde brugse zot met oesterzwam recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesmoorde griet in blonde Brugse Zot met oesterzwam te bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt in een braadpan 30 g boter en stoof er de groentjes in aan. Voeg na 3 minuten de tomatenpuree samen met het bier en de kippenbouillon toe.
Kruid de vis en leg op de groenten. Voeg tijm toe, dek af en plaats 10 min in de oven.
Giet na het garen in de oven, de jus in een kookpot en laat inkoken tot de helft. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout.
Werk de saus af met gebakken reepjes oesterzwam.
Kruid de vis en leg op de groenten. Voeg tijm toe, dek af en plaats 10 min in de oven.
Giet na het garen in de oven, de jus in een kookpot en laat inkoken tot de helft. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout.
Werk de saus af met gebakken reepjes oesterzwam.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Anna zegt: