Recept
« Terug naar recepten
Gestoofd rundvlees uit de Römertopf
PT130M
Gestoofd rundvlees uit de Römertopf
Een heerlijk gestoofd rundvlees uit de römertopf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofd rundvlees uit de Römertopf te bereiden
Wrijf het vlees in met mosterd, wikkel het in aluminiumfolie en leg het 24 uur
in de koelkast.
Wrijf met keukenpapier de mosterd er weer af en bestrooi het vlees daarna met zout en peper naar smaak.
Leg het aansluitend in een geprepareerde Römertopf met daaromheen de kleingesneden soepgroenten, gehalveerde ui, de in vieren gesneden
tomaten, champignons en de rode wijn.
Leg daarop hier en daar een klontje boter,
sluit de Römertopf en zet hem 1,5 à 2 uur in een niet voorverwarmde oven. (Zet de oven op 250°C (hete lucht 230°C, gasoven stand 5: redactie Kookjij).
Laat het vlees daarna 10 minuten rusten in de uitgeschakelde oven en snijd er dan
plakken van.
Zeef het braadvocht boven een aparte pan of kom en proef of het pittig genoeg is.
Lekker met pasta (naar keuze) en een frisse salade.
in de koelkast.
Wrijf met keukenpapier de mosterd er weer af en bestrooi het vlees daarna met zout en peper naar smaak.
Leg het aansluitend in een geprepareerde Römertopf met daaromheen de kleingesneden soepgroenten, gehalveerde ui, de in vieren gesneden
tomaten, champignons en de rode wijn.
Leg daarop hier en daar een klontje boter,
sluit de Römertopf en zet hem 1,5 à 2 uur in een niet voorverwarmde oven. (Zet de oven op 250°C (hete lucht 230°C, gasoven stand 5: redactie Kookjij).
Laat het vlees daarna 10 minuten rusten in de uitgeschakelde oven en snijd er dan
plakken van.
Zeef het braadvocht boven een aparte pan of kom en proef of het pittig genoeg is.
Lekker met pasta (naar keuze) en een frisse salade.