Recept
« Terug naar recepten
Gestoofd witloof met sinaasappel
PT45M
Gestoofd witloof met sinaasappel
Een heerlijk gestoofd witloof met sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Luc Arien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofd witloof met sinaasappel te bereiden
Pers twee sinaasappelen. Snijd de witloofstronkjes in twee en verwijder de bittere delen. Kruiden met peper en zout. Stoof het witloof gedurende 45 minuten zachtjes in het sinaasappelsap.
Verwerk de schil van de derde sinaasappel tot schilfers. Blancheer deze schilfers 1 minuut in kokend water. Verdeel de sinaasappel in partjes. Voeg de sinaasappelpartjes en -schilfertjes enkele minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het witloof.
Haal het witloof uit het kookvocht. Kook dit vocht tot de helft in (bind eventueel wat) en overgiet de witloof ermee voor het opdienen.
Verwerk de schil van de derde sinaasappel tot schilfers. Blancheer deze schilfers 1 minuut in kokend water. Verdeel de sinaasappel in partjes. Voeg de sinaasappelpartjes en -schilfertjes enkele minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het witloof.
Haal het witloof uit het kookvocht. Kook dit vocht tot de helft in (bind eventueel wat) en overgiet de witloof ermee voor het opdienen.
jweijdeveld zegt: