Dit recept gekregen bij kweker van exotische groenten.
De latijnse naam is: Solanum macrocarpon
In Indonesia : terong poetih
In Surinaams-creools: antroewa.
Het lijkt op een flinke tomaat; glanzend witte of lichtgroene ronde vrucht.
Worden niet geschild; opengesneden vrucht wordt snel bruin, vandaar weken in water met scheutje melk.
Smaakt bitter
Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde antroewa
PT30M
Gestoofde antroewa
Een heerlijk gestoofde antroewa recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde antroewa te bereiden
▼was de antroewa, verwijder de bladeren en het steeltje en evt. bruine plekjes op de schil
▼snijd de vruchten in kwarten of 8-en (afh.v.d.grootte)
en leg ze in water met een scheutje melk
▼snijd de ui & de knoflook
▼verhit de olie in een braadpan op matig hoog vuur
▼ui & knoflook fruiten, tot de ui glazig is
▼haal de antroewa's uit de melk
▼doe ze in de pan, peper erbij en omscheppen
▼bouillonblokje en ½ kopje water
▼25 min. stoven met deksel op de pan
▼snijd de vruchten in kwarten of 8-en (afh.v.d.grootte)
en leg ze in water met een scheutje melk
▼snijd de ui & de knoflook
▼verhit de olie in een braadpan op matig hoog vuur
▼ui & knoflook fruiten, tot de ui glazig is
▼haal de antroewa's uit de melk
▼doe ze in de pan, peper erbij en omscheppen
▼bouillonblokje en ½ kopje water
▼25 min. stoven met deksel op de pan
Andre Smol zegt: