KookJij

Gestoofde antroewa

Een heerlijk gestoofde antroewa recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde antroewa te bereiden

▼was de antroewa, verwijder de bladeren en het steeltje en evt. bruine plekjes op de schil
▼snijd de vruchten in kwarten of 8-en (afh.v.d.grootte)
en leg ze in water met een scheutje melk
▼snijd de ui & de knoflook
▼verhit de olie in een braadpan op matig hoog vuur
▼ui & knoflook fruiten, tot de ui glazig is
▼haal de antroewa's uit de melk
▼doe ze in de pan, peper erbij en omscheppen
▼bouillonblokje en ½ kopje water
▼25 min. stoven met deksel op de pan

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Dit recept gekregen bij kweker van exotische groenten.
De latijnse naam is: Solanum macrocarpon
In Indonesia : terong poetih
In Surinaams-creools: antroewa.
Het lijkt op een flinke tomaat; glanzend witte of lichtgroene ronde vrucht.
Worden niet geschild; opengesneden vrucht wordt snel bruin, vandaar weken in water met scheutje melk.
Smaakt bitter

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Andre Smol

Andre Smol zegt:
Ik heb nog nooit antroewa gegeten.Ik heb wel een struik op het balcon staan. Binnenkort ga ik oogsten en bereiden!
Wim

Wim zegt:
Ja leuk.
Kamla

Kamla zegt:
Ben verzot op recepten.
cheryl

cheryl zegt:
Je kunt de gesneden antroewa ook in water met azijn doen zodat het niet bruin wordt.
cheryl

cheryl zegt:
Ik woon in Suriname en om de bittere smaak te verminderen doe ik er een scheutje azijn bij en wat suiker. Het is ook lekker met zoutvlees en varkensstaart er in.