KookJij

Gestoofde appels

Een heerlijk gestoofde appels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kook ook
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde appels te bereiden

Schil de appels en snijd ze in vieren.
Verwijder de klokhuizen, snijd de stukken appel elk in twee of drie partjes en besprenkel ze met het citroensap.
( om verkleuren te voorkomen).
Smelt de boter in een ruime koekenpan op een matig hoog vuur.
Voeg de geraspte citroenschil en de partjes appel toe.
Draai het vuur hoog en bak de partjes onder regelmatig omscheppen mooi goudgeel. (ca 3 min.).
Voeg de wijn of het appelsap toe ne breng het vocht aan de kook, draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en stoof de appelpartjes gaar(ca 5 min.).
Schep de appels in een schaal en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ingrid Nolte

Ingrid Nolte zegt:
U is my redding. Ek is Afrikaansen van Namibia en kry vegan gaste.
You are my rescue. We can not always buy fresh fruit or funny ingredients here.
Thanks!
bertal

bertal zegt:
Milazzo Cosetta:
Ik ga het zeker proberen, bedankt voor je leuke reactie.
Goed, gezond en mooi 2009 :);)
m.v.g. Bert Allers
Milazzo Cosetta

Milazzo Cosetta zegt:
deze recept met gestoofde appel was verukkelijk en samen met de veenbessen heel lekker fris dank u
bertal

bertal zegt:
Milazzo Cosetta:
Zeker proberen, vertel me erna hoe het was.
succes en fijne jaarwisseling:);)
m.v.g. Bert Allers
Milazzo Cosetta

Milazzo Cosetta zegt:
zal deze gestoofde appelrecept maken wel opgevuld met veenbessen voor bij onze parelhoen;)