Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde escargots op duxelles van paddestoelen
PT40M
Gestoofde escargots op duxelles van paddestoelen
Een heerlijk gestoofde escargots op duxelles van paddestoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde escargots op duxelles van paddestoelen te bereiden
1. Droog 2 plakken Gandaham in de oven of de magnetron.
2. Steek 14 rondjes uit het brood, besmeer ze met gesmolten boter en kleur ze aan beide kanten goudbruin.
3. Snijd de bospaddenstoelen zeer fijn en stoof ze aan met de, eveneens zeer fijn gehakte, teentjes knoflook en sjalotjes en de takjes tijm.
4. Dit mengsel, als het bijna droog is, afblussen met Noilly Prat en verder laten verdampen.
5. Zweet voor de saus de sjalot, de knoflook, de champignons en de overige 2 plakken fijngesneden Gandaham aan in een beetje roomboter.
6 Voeg de escargots toe en stoof even mee.
7. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm even
8. Blus af met de Noilly Prat en de room.
9. Laat nog iets inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Presentatie:
1. Verwarm de bospaddenstoelen en smaak ze af met peper en zout.
2. Verdeel de duxelles over de broodrondjes.
3. Verwarm de saus met de escargots en leg 2 escargots op elk rondje.
4. Pureer de saus – bind eventueel bij – en schep ze over de broodrondjes.
5. Versier met een stukje gedroogde Gandaham.
2. Steek 14 rondjes uit het brood, besmeer ze met gesmolten boter en kleur ze aan beide kanten goudbruin.
3. Snijd de bospaddenstoelen zeer fijn en stoof ze aan met de, eveneens zeer fijn gehakte, teentjes knoflook en sjalotjes en de takjes tijm.
4. Dit mengsel, als het bijna droog is, afblussen met Noilly Prat en verder laten verdampen.
5. Zweet voor de saus de sjalot, de knoflook, de champignons en de overige 2 plakken fijngesneden Gandaham aan in een beetje roomboter.
6 Voeg de escargots toe en stoof even mee.
7. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm even
8. Blus af met de Noilly Prat en de room.
9. Laat nog iets inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Presentatie:
1. Verwarm de bospaddenstoelen en smaak ze af met peper en zout.
2. Verdeel de duxelles over de broodrondjes.
3. Verwarm de saus met de escargots en leg 2 escargots op elk rondje.
4. Pureer de saus – bind eventueel bij – en schep ze over de broodrondjes.
5. Versier met een stukje gedroogde Gandaham.
willemien zegt: