Recept
« Terug naar recepten
Bourgondische sukadelapjes
PT120M
Bourgondische sukadelapjes
De herfst doet weer zijn intrede en daarmee kan mijn stoofpan weer op het
fornuis.
Ik maakte hierin sukadelapjes met de lekkerste ingrediënten die ook
gebruikt worden in een Boeuf Bourguinon.
Een lekker stamppotje en zelfgemaakt
appelmoes passen hier prima bij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bourgondische sukadelapjes te bereiden
- Verhit de olijfolie met de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de sukadelapjes met peper en zout en bak ze rondom bruin.
- Snij de sjalotten grof en doe ze in de pan bij het vlees. Bak ze mee met het vlees en voeg daarna de tomatenpuree, gehakte knoflook, laurier en tijm toe.
- Schep dit door elkaar en voeg de wijn, Cognac en bouillon toe. Gebruik zoveel vocht dat het vlees bijna onder staat. Laat dit geheel 1 ½ tot 2 uur op een klein pitje stoven, controleer tussendoor de garing van het vlees en voeg zonodig extra vocht toe.
- Als het vlees bijna gaar is bak je de gesneden champignons en voeg ze toe aan het vlees. Dit mag samen nog even verder garen totdat het vlees mooi zacht en gaar is.
- Hou in de gaten dat het niet aanbrand en voeg indien nodig nog een beetje vocht toe. Als de saus te dun is als het vlees de goede garing heeft bereikt kun je het eventueel een beetje binden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Wilmie Willemse zegt: