Recept
« Terug naar recepten
Oranje pasta met champignonsaus en zalm
PT90M
Oranje pasta met champignonsaus en zalm
Een heerlijk oranje pasta met champignonsaus en zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen idee.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oranje pasta met champignonsaus en zalm te bereiden
Pasta
Maak van het meel een bultje met in het midden een kuiltje. Doe 2 eieren in een mengkom en doe hier de tomatenpuree bij. Meng dit met de staafmixer tot een puree. Doe een scheut van het mengsel bij de bloem en kneed dit. Voeg vervolgens de helft van het ei-tomaatmengsel toe en kneed dit goed. Voeg vervolgens het laatste beetje ei toe en kneed het tot een goed deeg.
Saus
Paddenstoelen schoonmaken. Beetje olie in de koekenpan. Verwarm de olie en voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit dit aan. Blijf goed roeren anders verbrand je knoflook. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak deze gaar. Afblussen met de witte wijn en vervolgens de room toevoegen.
Voeg vervolgens de peterselie toe en laat het inkoken. Vervolgens op smaak brengen met peper en zout.
Zalm
Kruid de zalm met zout en peper (naar smaak) en bak deze gaat in een (vis)pan met een scheut olijfolie.
Pasta maken/koken
Pasta uitrollen in de pastamachine en vervolgens tagliatelle van maken. Vervolgens de pasta 2 minuten koken in een pan met ruim water, zout en olijfolie.
Maak van het meel een bultje met in het midden een kuiltje. Doe 2 eieren in een mengkom en doe hier de tomatenpuree bij. Meng dit met de staafmixer tot een puree. Doe een scheut van het mengsel bij de bloem en kneed dit. Voeg vervolgens de helft van het ei-tomaatmengsel toe en kneed dit goed. Voeg vervolgens het laatste beetje ei toe en kneed het tot een goed deeg.
Saus
Paddenstoelen schoonmaken. Beetje olie in de koekenpan. Verwarm de olie en voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit dit aan. Blijf goed roeren anders verbrand je knoflook. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak deze gaar. Afblussen met de witte wijn en vervolgens de room toevoegen.
Voeg vervolgens de peterselie toe en laat het inkoken. Vervolgens op smaak brengen met peper en zout.
Zalm
Kruid de zalm met zout en peper (naar smaak) en bak deze gaat in een (vis)pan met een scheut olijfolie.
Pasta maken/koken
Pasta uitrollen in de pastamachine en vervolgens tagliatelle van maken. Vervolgens de pasta 2 minuten koken in een pan met ruim water, zout en olijfolie.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Ik vind het leuk om met pasta te experimenteren. Zo ben ik nu aan de oranje pasta gekomen.