Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde gedroogde perzikens
PT60M
Gestoofde gedroogde perzikens
Een heerlijk gestoofde gedroogde perzikens recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
afrikaans kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde gedroogde perzikens te bereiden
1. Was gedroogde perziken heel goed. 2. Laat perziken overnacht bedekt in een sterke roodbos thee weken (geen alkohol, voor meer een neutrale smaak bij bobotie). 4. Doen weekvocht en perziken in een kookpan en kook het gaar maar nog niet fijn gekookt. 5. Vijftien minuten voor perzikens gaar zijn, word kaneelstokje toegevoegd. 6. Voeg gustard, suiker en watermengsel toe en maak gustard gaar en laat de kookwater binden tot niet te een slappe saus. (zoals bij een compote)