KookJij

Gestoofde Karbonade

Meestal wordt de karbonade gebakken. Deze keer wordt hij gestoofd op de allereenvoudigste manier.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde Karbonade te bereiden

  1. Meng in een kommetje de peper, het zout, de thijm en rozemarijn en smeer daar mee de karbonades goed in.
  2. Schroei de karbonades dan aan alle zijden dicht met de gloeiend hete olie. Leg de geschroeide karbonades even apart op een bord.
  3. Smelt de roomboter in dezelfde pan en fruit hierin aan de ui, tot de ui zacht is geworden. Doe dan de knoflook er bij en laat een minuutje het geheel z'n gang gaan.
  4. Blus dan de inhoud van de pan af met de wijn en breng aan de kook. Doe de karbonades in de pan en voeg zoveel water of bouillon toe dat het vlees net onder staat. Breng weer aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan en laat het vlees in 90 minuten gaar smoren. Kijk wel zo nu en dan of het vlees nog steeds onder staat of vul aan met extra vloeistof.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een lichte rode wijn of een jonge rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst