Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde kip met appelkaramel
PT55M
Gestoofde kip met appelkaramel
Een heerlijk gestoofde kip met appelkaramel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ramon beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde kip met appelkaramel te bereiden
Snijd de kip in stukken en breng ze op smaak met zout en peper. Smelt de boter in een ruime pan, draai het vuur laag en leg het vlees samen met de tijm en de hele knoflooktenen erbij. Plaats een deksel op de pan en stoof de kip in 45 minuten langzaam gaar. Kook de aardappelen in de schil. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in partjes.
Strooi de suiker in een pan en laat hem op halfhoog vuur smelten en mooi bruin karameliseren (let op, dit verbrandt snel!). Voeg een eetlepel boter en de partjes appel toe. Schud een paar keer om.
Plaats een paar stukjes appel midden op een bord. Leg er wat kip op en verdeel er een paar aardappeltjes omheen. Garneer met een takje tijm.
Strooi de suiker in een pan en laat hem op halfhoog vuur smelten en mooi bruin karameliseren (let op, dit verbrandt snel!). Voeg een eetlepel boter en de partjes appel toe. Schud een paar keer om.
Plaats een paar stukjes appel midden op een bord. Leg er wat kip op en verdeel er een paar aardappeltjes omheen. Garneer met een takje tijm.
gijsbert zegt: