Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde rode kool met ananas, appel en kaneel
PT50M
Gestoofde rode kool met ananas, appel en kaneel
Een heerlijk gestoofde rode kool met ananas, appel en kaneel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde rode kool met ananas, appel en kaneel te bereiden
Pel de ui en snipper hem.
Schil de appel en maak er kleine blokjes van.
Laat de ananas uitlekken en snijd de stukjes nog één keer door. Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui, appelblokjes en ananasstukjes in 4 minuten zacht.
Schep de rode kool erbij en schenk de sinaasappelsap erdoor, voeg de suiker, kaneel, kruidnagelen, laurier en rozijnen toe. Laat de rode kool met het deksel op de pan in ca. 30 min. gaarstoven, schep de rode kool tijdens het stoven af en toe om. Verwijder de kruidnagelen en laurierblad eruit en roer de rest van de boter erdoor.
Schil de appel en maak er kleine blokjes van.
Laat de ananas uitlekken en snijd de stukjes nog één keer door. Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui, appelblokjes en ananasstukjes in 4 minuten zacht.
Schep de rode kool erbij en schenk de sinaasappelsap erdoor, voeg de suiker, kaneel, kruidnagelen, laurier en rozijnen toe. Laat de rode kool met het deksel op de pan in ca. 30 min. gaarstoven, schep de rode kool tijdens het stoven af en toe om. Verwijder de kruidnagelen en laurierblad eruit en roer de rest van de boter erdoor.
bobbeltje zegt: