Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde visschotel (Pesce in guazzetto)
PT50M
Gestoofde visschotel (Pesce in guazzetto)
Een heerlijk gestoofde visschotel (pesce in guazzetto) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
182 kCal energie
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Cucina Italiana 2003
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde visschotel (Pesce in guazzetto) te bereiden
Diepvrieserwten laten ontdooien.
Snijbiet schoonmaken. Je kunt zowel de blaadjes als de steeltjes eten. Snijd de snijbiet in dikke repen.
De vis in niet al te kleine stukken snijden, de bosuitjes in ringetjes en het knoflookteentje ontvellen maar heel laten.
Verhit ongeveer 1 à 2 el olijfolie in een pan en
fruit hierin zachtjes de ringetjes bosui en het teentje knoflook. Voeg dan de snijbiet + erwtjes + 2 a 3 el water + zout + peper toe en laat alles ± 5 minuten stoven.
Fruit ondertussen in een andere pan het tweede teentje knoflook in 1 à 2 el olijfolie en voeg dan de helft van de visstukken toe (niet de eventuele gamba's).
Laat die even stoven 2 à 3 minuten. Haal de visstukken uit de pan en stoof dan de rest van de vis weer enkele minuutjes. Doe alle visstukken weer terug in de pan, nu ook de gamba's als je die gebruikt.
Nu de snijbiet + erwtjes + bosuitjes bij de vis in de pan doen en het geheel nog een paar minuten laten stoven.
Indien nodig nog zout en peper toevoegen.
Snijbiet schoonmaken. Je kunt zowel de blaadjes als de steeltjes eten. Snijd de snijbiet in dikke repen.
De vis in niet al te kleine stukken snijden, de bosuitjes in ringetjes en het knoflookteentje ontvellen maar heel laten.
Verhit ongeveer 1 à 2 el olijfolie in een pan en
fruit hierin zachtjes de ringetjes bosui en het teentje knoflook. Voeg dan de snijbiet + erwtjes + 2 a 3 el water + zout + peper toe en laat alles ± 5 minuten stoven.
Fruit ondertussen in een andere pan het tweede teentje knoflook in 1 à 2 el olijfolie en voeg dan de helft van de visstukken toe (niet de eventuele gamba's).
Laat die even stoven 2 à 3 minuten. Haal de visstukken uit de pan en stoof dan de rest van de vis weer enkele minuutjes. Doe alle visstukken weer terug in de pan, nu ook de gamba's als je die gebruikt.
Nu de snijbiet + erwtjes + bosuitjes bij de vis in de pan doen en het geheel nog een paar minuten laten stoven.
Indien nodig nog zout en peper toevoegen.
derbyke zegt: