Recept
« Terug naar recepten
Getourneerde champignonhoeden
PT30M
Getourneerde champignonhoeden
Een heerlijk getourneerde champignonhoeden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het grote wildboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Getourneerde champignonhoeden te bereiden
Was de champignons kort en leg ze meteen in water met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.
Verdun daarvoor het citroensap in een niet te grote kom met zoveel water dat de paddestoelen vrij kunnen drijven.
Houd de paddestoelen aan de steel vast en snijd met behulp van een zesteur met ee licht draaiende beweging dunne reepjes vanuit het midden van de hoed.
Dit kan ook gebeuren met behulp van een scherp mesje.
Let er dan op dat alle inkepingen even diep zijn.
Fruit het gesnipperde sjalotje glazig in de gesmolten oter.
en doe er de champignons bij.
Bestrooi de champignons met zout en peper, giet er de wijn bij en laat onder een deksel 10 min. stoven.
Laat het stoofvocht inkoken, schud de champignons erin om en serveer ze warm.
Verdun daarvoor het citroensap in een niet te grote kom met zoveel water dat de paddestoelen vrij kunnen drijven.
Houd de paddestoelen aan de steel vast en snijd met behulp van een zesteur met ee licht draaiende beweging dunne reepjes vanuit het midden van de hoed.
Dit kan ook gebeuren met behulp van een scherp mesje.
Let er dan op dat alle inkepingen even diep zijn.
Fruit het gesnipperde sjalotje glazig in de gesmolten oter.
en doe er de champignons bij.
Bestrooi de champignons met zout en peper, giet er de wijn bij en laat onder een deksel 10 min. stoven.
Laat het stoofvocht inkoken, schud de champignons erin om en serveer ze warm.