Recept
« Terug naar recepten
Gevlochten borrelkransjes
PT60M
Gevlochten borrelkransjes
Een heerlijk gevlochten borrelkransjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorm
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevlochten borrelkransjes te bereiden
Bak de lente-uitjes 4-6 minuten in 20 gram boter. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrijk de reepjes filodeeg met gesmolten boter. Maak vlechten van 2 reepjes filodeeg op elkaar, 1 reepje ham en 1 stuk lente-ui. Dit is even een zorgvuldig werkje. Vlecht eventueel een 2e stuk deeg, lente-ui en ham mee, als de vlechten te kort zijn. Bind de uiteinden van de vlechten met een stukje keukentouw aan elkaar. Bak de kransjes in ca. 20 minuten krokant op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven op 190ºC. Vervang na het bakken het keukentouw door sprietjes bieslook.