Recept
« Terug naar recepten
Gevuld speculaas koekje
PT20M
Gevuld speculaas koekje
Een heerlijk gevuld speculaas koekje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
42 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Banketbakker opa henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevuld speculaas koekje te bereiden
Deeg maken en 12 uur laten rusten in de koeling.
Deeg uitrollen op 2,5 mm dik.
4 cm kartel uitsteken 42 plakjes.
Bakplaat licht invetten.
6 x 7 rij op de bakplaat leggen.
Spijs afslappen met water en verdelen over de plakjes.
Oranje snippers klein snijden.
Stukjes op de spijs leggen.
42 stuks 4,5 cm plakjes uitsteken.
Er op leggen en aandrukken.
Strijken met losgeklopt ei.
42 halve amandelen er op leggen.
Opnieuw strijken.
Bak ze 20 minuten bij 175°C.
Deeg uitrollen op 2,5 mm dik.
4 cm kartel uitsteken 42 plakjes.
Bakplaat licht invetten.
6 x 7 rij op de bakplaat leggen.
Spijs afslappen met water en verdelen over de plakjes.
Oranje snippers klein snijden.
Stukjes op de spijs leggen.
42 stuks 4,5 cm plakjes uitsteken.
Er op leggen en aandrukken.
Strijken met losgeklopt ei.
42 halve amandelen er op leggen.
Opnieuw strijken.
Bak ze 20 minuten bij 175°C.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Dit is het recept voor 15 grote gevulde koeken (300 gr amandelspijs). Daarbij dacht ik laat mij maar eens iets lekkers maken voor sinterklaas.