Recept
« Terug naar recepten
Gevulde ananas
PT30M
Gevulde ananas
Een heerlijk gevulde ananas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde ananas te bereiden
Laat de suiker met een paar lepels water tot een lichtbruine siroop karamelliseren. Voeg er ongeveer een kopje water bij ( de rest van die ¼ l) en laat de karamel smelten in het water. Die saus kan bewaard worden en naar smaak koud of warm opgediend worden.
De ananas:
Snijd de ananas overlangs in twee delen door de groene pluim en haal voorzichtig het vruchtvlees uit.
Verwijder de harde delen en snijd de rest in dobbelsteentjes. Doe deze in een kom en meng met de honing, plaats wat in de koelkast.
Vul hiermee de ananashelften, schep er een bol vanille-ijs op en overgiet met de karamelsaus (koud of warm).
Garneer met een muntblaadje.
De ananas:
Snijd de ananas overlangs in twee delen door de groene pluim en haal voorzichtig het vruchtvlees uit.
Verwijder de harde delen en snijd de rest in dobbelsteentjes. Doe deze in een kom en meng met de honing, plaats wat in de koelkast.
Vul hiermee de ananashelften, schep er een bol vanille-ijs op en overgiet met de karamelsaus (koud of warm).
Garneer met een muntblaadje.