Recept
« Terug naar recepten
Gevulde appeltjes
PT45M
Gevulde appeltjes
Een heerlijk gevulde appeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gevulde appeltjes te bereiden
1. Boen de appelen, snij er een hoedje af en haal het klokhuis eruit. Rasp de citroenschil en laat ze 15 minuten weken in sinaasappelsap of likeur.
2. Meng de citroenschil met de marsepein, de amandelen en de helft van de boter. Vul er de appelen mee en zet er de hoedjes weer op.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik er de appelen op. Bestrooi ze met de suiker. Smelt de rest van de boter en giet ze er overheen. Zet de appelen 30 minuten in een voorverwarmde oven, op 200°C.
2. Meng de citroenschil met de marsepein, de amandelen en de helft van de boter. Vul er de appelen mee en zet er de hoedjes weer op.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik er de appelen op. Bestrooi ze met de suiker. Smelt de rest van de boter en giet ze er overheen. Zet de appelen 30 minuten in een voorverwarmde oven, op 200°C.
danielle zegt: