Recept
« Terug naar recepten
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
PT45M
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
Een heerlijk gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Zoete taarten en toetjes ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla te bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. In steelpan rozijnen met tijm en appelsap aan de kook brengen en ca. 5 min. heel zachtjes verwarmen tot rozijnen vocht hebben opgenomen. Klokhuizen uit appels steken. Ontstane holtes iets groter maken. Speculaasjes verkruimelen. Driekwart van speculaas door rozijnen scheppen. Appels vullen met rozijnenmengsel, goed aanduwen. Appels naast elkaar in ovenschaal zetten. Rest van speculaaskruim erover verdelen en op elke appel klontje boter leggen. In midden van oven appels in ca. 30 min. gaar laten worden. In vier diepe borden vanillevla schenken en gevulde appels in midden zetten.
Tip
Sneller in de magnetron: Dit toetje kan ook veel sneller worden bereid door de appeltjes in de magnetron te verwarmen. Zet de appeltjes in een magnetronschaal, dek ze af en reken op 7-10 min. op vol vermogen.
Tip
Sneller in de magnetron: Dit toetje kan ook veel sneller worden bereid door de appeltjes in de magnetron te verwarmen. Zet de appeltjes in een magnetronschaal, dek ze af en reken op 7-10 min. op vol vermogen.
koekaratcheef zegt: