Recept
« Terug naar recepten
Fondant aardappels
PT60M
Fondant aardappels
Je ziet deze klassieke bereiding vaak terug in restaurants en het is natuurlijk ook leuk
om dit soort recepten een keertje thuis te maken.
Zo maken chefs waanzinnig lekkere aardappels klaar: boterzacht van
binnen met een knapperige korst!
Fondant-aardappels, of op z'n Frans: pommes de terres fondantes, is een
sjieke naam voor aardappels die langzaam worden geroosterd in boter en
bouillon.
Deze aardappels worden eerst knapperig gebakken in een pan met boter
en verse kruiden. Hierna voeg je (kippen)bouillon toe en zet je de
aardappels met pan en al in de oven om ze daar verder te garen.
Een erg leuk idee voor als je thuis met Pasen, Kerstmis of om welke reden
dan ook een dineetje geeft om aardappels eens op een andere manier te
presenteren.
Ja, ze vragen wat meer van je tijd, maar moeilijk is het niet en als je het
goed doet eindig je met een boterzachte aardappel met krokante korst die
alle smaken van de bouillon heeft opgenomen. Genoeg redenen om het uit
te proberen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
24Kitchen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fondant aardappels te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappels en snijd ze in cilindervorm met afgevlakte boven- en onderkant. De aardappels moeten min of meer dezelfde hoogte hebben. Spoel de aardappelstukjes af in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen.
- Verhit olijfolie en boter in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Zet de aardappelstukken rechtop in de pan en bestrooi met peper en zout. Voeg tijm en knoflook toe. Wanneer de onderkant van de aardappels bruin en knapperig is, draai je ze om. Beide kanten bruin? Voeg hierna de (kippen)bouillon toe tot de aardappels 2/3 onder staan en breng aan de kook.
- Zet de pan met aardappels, kruiden en bouillon in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten op 220 graden Celsius. Na een half uur hebben de aardappels een deel van de bouillon opgenomen en zijn ze zacht van binnen. Haal de aardappels uit de oven en serveer direct.