KookJij

Fondant aardappels

Je ziet deze klassieke bereiding vaak terug in restaurants en het is natuurlijk ook leuk om dit soort recepten een keertje thuis te maken. Zo maken chefs waanzinnig lekkere aardappels klaar: boterzacht van binnen met een knapperige korst! Fondant-aardappels, of op z'n Frans: pommes de terres fondantes, is een sjieke naam voor aardappels die langzaam worden geroosterd in boter en bouillon. Deze aardappels worden eerst knapperig gebakken in een pan met boter en verse kruiden. Hierna voeg je (kippen)bouillon toe en zet je de aardappels met pan en al in de oven om ze daar verder te garen. Een erg leuk idee voor als je thuis met Pasen, Kerstmis of om welke reden dan ook een dineetje geeft om aardappels eens op een andere manier te presenteren. Ja, ze vragen wat meer van je tijd, maar moeilijk is het niet en als je het goed doet eindig je met een boterzachte aardappel met krokante korst die alle smaken van de bouillon heeft opgenomen. Genoeg redenen om het uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: 24Kitchen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fondant aardappels te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappels en snijd ze in cilindervorm met afgevlakte boven- en onderkant. De aardappels moeten min of meer dezelfde hoogte hebben. Spoel de aardappelstukjes af in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen.
  2. Verhit olijfolie en boter in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Zet de aardappelstukken rechtop in de pan en bestrooi met peper en zout. Voeg tijm en knoflook toe. Wanneer de onderkant van de aardappels bruin en knapperig is, draai je ze om. Beide kanten bruin? Voeg hierna de (kippen)bouillon toe tot de aardappels 2/3 onder staan en breng aan de kook.
  3. Zet de pan met aardappels, kruiden en bouillon in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten op 220 graden Celsius. Na een half uur hebben de aardappels een deel van de bouillon opgenomen en zijn ze zacht van binnen. Haal de aardappels uit de oven en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst