Recept
« Terug naar recepten
Gevulde artisjokken
PT20M
Gevulde artisjokken
Een heerlijk gevulde artisjokken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde artisjokken te bereiden
Spoel de artisjokken af onder water en breng ze aan de kook in een pan met ruim water en zout.
Een eetlepel citroensap en een stukje citroenschil toevoegen.
Laat ze 15 - 2O minuten (afhankelijk van de grootte) koken, neem ze eruit wanneer ze gaar zijn (als de blaadjes gemakkelijk loslaten), uit laten lekken en af laten koelen.
Knip de bladpunten rondom met de keukenschaar af en de baard binnenin in de artisjok met een lepel tot aan de bodem wegkrabben.
Halveer de avocado’s, ontpit ze en pureer ze met de slagroom.
Vermeng de avocadocrème met 2 eetlepels citroensap, Parmezaansekaas en groene peperkorrels (en eventueel met de versneden salami), breng het op smaak met peper en zout.
Vul de artisjokken met de crème en zet ze voor het serveren even in de koelkast.
Een eetlepel citroensap en een stukje citroenschil toevoegen.
Laat ze 15 - 2O minuten (afhankelijk van de grootte) koken, neem ze eruit wanneer ze gaar zijn (als de blaadjes gemakkelijk loslaten), uit laten lekken en af laten koelen.
Knip de bladpunten rondom met de keukenschaar af en de baard binnenin in de artisjok met een lepel tot aan de bodem wegkrabben.
Halveer de avocado’s, ontpit ze en pureer ze met de slagroom.
Vermeng de avocadocrème met 2 eetlepels citroensap, Parmezaansekaas en groene peperkorrels (en eventueel met de versneden salami), breng het op smaak met peper en zout.
Vul de artisjokken met de crème en zet ze voor het serveren even in de koelkast.