Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aubergines
PT60M
Gevulde aubergines
Een heerlijk gevulde aubergines recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aubergines te bereiden
Was de aubergines.Breng ruim water met zout aan de kook en laat de aubergines zonder steeltje enkele min.koken en daarna laten uitlekken,Schil en snipper de uien.Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakjes.Bak de uien in de olie glazig en voeg de tomaatplakjes toe en bak ze even mee.Voeg uitgeknepen knoflook,zout,cayennepeper,peper,kaneel en de suiker toe.Was de rozijnen en voeg ze erbij.Laat alles enkele min.pruttelen.Snijd de aubergines in de lengte doormidden en geef in het midden een diepe snee.Vul de snee met het groentemengsel en verdeel de rest over de snijvlakken.Bestrijk een bakplaat met olie,leg de aubergines erop en bestrooi ze met de geschaafde amandelen.Schuif de plaat in een voorverwarmde oven (260C).en bak ze in 35 min.
Lekker met gegrilleerd of gebakken (varkens) vlees of een lekker hehaktballetje en stokbrood.
Lekker met gegrilleerd of gebakken (varkens) vlees of een lekker hehaktballetje en stokbrood.