Heb ik weer! Dit recept kwam "per ongeluk". Ik had reuze champignons gekocht (in de reclame) en zou wel zien wat ik ervan ging maken (Ben gek op champignons).
De vorige dag had ik shoarma gemaakt van gehakt en er stond nog een restje in de koelkast....ik dacht, hmmmm...dat kon best eens lekker zijn in de champignons!! Dus zodoende heb ik het klaar gemaakt. En ik vond het lekkerrrrrr...:-).
Daarom moest ik ook even gokken wat betreft de hoeveelheden van de ingrediënten voor de gehaktshoarma. Ik heb er wel Italiaanse wokgroenten voor gebruikt maar zou zeker ook lekker zijn met Chineese wokgroenten. Maar vooral de typische shoarma smaak met de champignons vond ik super!.
Recept
« Terug naar recepten
Gevulde champignons Shoarma style
PT30M
Gevulde champignons Shoarma style
Een heerlijk gevulde champignons shoarma style recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gevulde champignons Shoarma style te bereiden
Snij de sjalotten en knoflook fijn, breek de stelen van de champignons en snijd ze in kleine stukjes, maak de hoedjes van de champignons schoon met een borsteltje of stuk keukenpapier.
Bak het gehakt rul in de wok en kruid ze met de shoarmakruiden (naar smaak), haal het gehakt eruit en bak op een middelmatig vuur de uien, champignonsteeltjes en knoflook (fijngesneden).
Zet het vuur weer op maximum en doe het gekruide gehakt terug in de wok samen met de wokgroenten.
Wok het geheel ca. 5 min. door en gooi de massa regelmatig om in de wok (met een spatel mag ook).
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
Smeer een ovenschotel in met een beetje olijfolie.
Zet de champignonhoedjes met de bolle kant in de schotel en vul deze met het gehaktmengsel. Druk met de bolle kant van de lepel het mengsel goed aan in het hoedje. Strooi er de geraspte kaas over en zet ze in de oven voor ca. 20 min.
Lekker als amuse of als hapje. Maar kan zeker ook als bijgerecht.
Bak het gehakt rul in de wok en kruid ze met de shoarmakruiden (naar smaak), haal het gehakt eruit en bak op een middelmatig vuur de uien, champignonsteeltjes en knoflook (fijngesneden).
Zet het vuur weer op maximum en doe het gekruide gehakt terug in de wok samen met de wokgroenten.
Wok het geheel ca. 5 min. door en gooi de massa regelmatig om in de wok (met een spatel mag ook).
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
Smeer een ovenschotel in met een beetje olijfolie.
Zet de champignonhoedjes met de bolle kant in de schotel en vul deze met het gehaktmengsel. Druk met de bolle kant van de lepel het mengsel goed aan in het hoedje. Strooi er de geraspte kaas over en zet ze in de oven voor ca. 20 min.
Lekker als amuse of als hapje. Maar kan zeker ook als bijgerecht.