KookJij

Gevulde courgette met gehakt en tomatensaus

Een heerlijk gevulde courgette met gehakt en tomatensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: primo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde courgette met gehakt en tomatensaus te bereiden

Verwarm de oven voor op 220°c.
Snijd een hoedje van de ronde courgettes en hol ze uit met een lepel.
Pel de ui en de knoflook.
Snipper de ui fijn en pers de knoflook uit.
Pureer het vruchtvlees van de courgettes en meng het met het gehakt, de ui, de knoflook en het paneermeel.
Kruid met peper, zout, 1 koffielepel provençaalse kruiden en enkele druppels tabasco.
Vul de courgettes met dit mengsel.
Doe het tomatenvlees met het sap in een ovenschaal, meng het met de olijfolie en kruid met peper en 1 koffielepel provençaalse kruiden.
Schik hierop de gevulde courgettes.
Zet de schotel 20 minuten in de oven.
Kook de pasta .
Neem de schotel uit de oven, plaats de hoedjes op de courgettes, lepel wat saus over de courgettes en zet de schotel 20 minuten in de oven.
Controleer of de courgettes gaar zijn door er met een vork in te prikken. Serveer de courgettes met de pasta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst