Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgette
PT60M
Gevulde courgette
Een heerlijk gevulde courgette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wouter
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgette te bereiden
Leg deze in een ovenschaal.
Maak evenveel porties mengsel als je halve courgettes hebt, vorm ze tot een worstje en leg in de courgette.
45 Minuten in een voorverwarmde oven (180° C, gas 4/5) tot mooi bruin en gaar.
Eindelijk preciés zoals ik hem het lekkerst vindt.
De vulling kan ook in een aardappel, paprika of uitgeholde ui.
In plaats van de knof en peper had ik nu 5 of 6 tenen gerookte knoflook en 3 gerookte rawitt pepertjes, lekker pittig en met een duidelijke rooksmaak. Prima!
Lekker met provencaalse rijst en/of tarwe ("Tarly").
Maak evenveel porties mengsel als je halve courgettes hebt, vorm ze tot een worstje en leg in de courgette.
45 Minuten in een voorverwarmde oven (180° C, gas 4/5) tot mooi bruin en gaar.
Eindelijk preciés zoals ik hem het lekkerst vindt.
De vulling kan ook in een aardappel, paprika of uitgeholde ui.
In plaats van de knof en peper had ik nu 5 of 6 tenen gerookte knoflook en 3 gerookte rawitt pepertjes, lekker pittig en met een duidelijke rooksmaak. Prima!
Lekker met provencaalse rijst en/of tarwe ("Tarly").