Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgette
PT45M
Gevulde courgette
Een heerlijk gevulde courgette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgette te bereiden
Oven voorverwarmen op 225 C.
Courgette in lengte halveren en uithollen tot 3/4 cm van wand.
Courgette helften bestrooien met zout en peper.
Het uitgehaalde vruchtvlees kleinsnijden en met ui in 1,5 el olie zachtjes bakken.
Ham toevoegen en 1 minuutje meebakken.
Huttenkase mengen met peterselie en helft van geraspte kaas.
Courgette mengsel er door heen scheppen.
Zout en peper naar smaak gebruiken
Courgette-helften in ovenschaal leggen en vullen met ham-kaas mengsel.
Rest van de kaas erover strooien en rest van de olie erover druppelen.
Schaal in midden van de oven gedurende 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.
Courgette in lengte halveren en uithollen tot 3/4 cm van wand.
Courgette helften bestrooien met zout en peper.
Het uitgehaalde vruchtvlees kleinsnijden en met ui in 1,5 el olie zachtjes bakken.
Ham toevoegen en 1 minuutje meebakken.
Huttenkase mengen met peterselie en helft van geraspte kaas.
Courgette mengsel er door heen scheppen.
Zout en peper naar smaak gebruiken
Courgette-helften in ovenschaal leggen en vullen met ham-kaas mengsel.
Rest van de kaas erover strooien en rest van de olie erover druppelen.
Schaal in midden van de oven gedurende 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.
els zegt: