Recept
« Terug naar recepten
Gevulde dadels
PT20M
Gevulde dadels
Een heerlijk gevulde dadels recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
janice dijkema
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
? personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaans winkeltje in Groningen (daar deze dadels ooit gekocht)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde dadels te bereiden
Snijd de dadels open, verwijder de pit. Snijd de salamiworst in plakjes van een halve cm, snijd deze in 4 reepjes zodat je ongeveer de grote van de dadelpit overhoudt. De salamiworst leg je in de dadel, je duwt deze zacht aan en wikkelt er een stuk spek omheen. Dit doe je met het aantal gewenste dadels. Hierna bak je de dadels even in de pan. Doe dit voorzichtig zodat de spek er niet weer vanaf valt. Bak de spek even goed aan. Warm eten.