Ik ben dol op kip en ook op allerlei dingetjes met verse kruiden.
Ach....en dan is dit een erg lekkere combi.
Ook kun je dit op de bbq heel goed bereiden. Bestrijk dan de gevulde dijtje even goed met olijfolie en pak ze, als ze lekker zijn aangebakken, nog even in alufolie. Laat een kiertje open om het vocht te laten ontsnappen en toch de dijtjes knapperig te laten zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kippendijfilet
PT45M
Gevulde kippendijfilet
Een heerlijk gevulde kippendijfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
me, myself and I
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kippendijfilet te bereiden
Maak eerst een prutje van de mascarpone, pesto en de fijngesneden tuinkruiden.
Klap de filets open en leg een flinke hap van het prutje er op.
Klap ze weer dicht en probeer ze zo strak mogelijk te omhullen met ontbijtspek.
Leg ze (als het allemaal al een beetje warm is geworden) even in de diepvries.
Verwarm een heel klein beetje olijfolie in een pannetje.
Bak de gevulde dijtjes heel rustig aan en draai ze regelmatig.
Klap de filets open en leg een flinke hap van het prutje er op.
Klap ze weer dicht en probeer ze zo strak mogelijk te omhullen met ontbijtspek.
Leg ze (als het allemaal al een beetje warm is geworden) even in de diepvries.
Verwarm een heel klein beetje olijfolie in een pannetje.
Bak de gevulde dijtjes heel rustig aan en draai ze regelmatig.