Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: zoete aardappel met wortelen en hindegebraad in een zoet sausje
PT35M
Dagschotel: zoete aardappel met wortelen en hindegebraad in een zoet sausje
Een heerlijk dagschotel: zoete aardappel met wortelen en hindegebraad in een zoet sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: zoete aardappel met wortelen en hindegebraad in een zoet sausje te bereiden
Aardappelen beetgaar koken pureren, kruiden en een beetje olijfolie onder mengen.
Gebraad goed kruiden en aan weerzijden aanbakken in boter, deze in een beboterde vuurvaste schotel verder laten garen in een voorverwarmde oven op 180 gr +/- 20 min.
Wortelen in blokjes snijden evenzeer de ajuin deze aanstoven en kruiden als laatste de peterselie eronder mengen.
Voor de saus: dadels en abrikozen in twee snijden, sjalpotjes fijn snijden deze gekruid aanstoven in een beetje boter. Vervolgens de kriek toevoegen en laten inkoken.
Serveer alles zeer warm op bord.
Gebraad goed kruiden en aan weerzijden aanbakken in boter, deze in een beboterde vuurvaste schotel verder laten garen in een voorverwarmde oven op 180 gr +/- 20 min.
Wortelen in blokjes snijden evenzeer de ajuin deze aanstoven en kruiden als laatste de peterselie eronder mengen.
Voor de saus: dadels en abrikozen in twee snijden, sjalpotjes fijn snijden deze gekruid aanstoven in een beetje boter. Vervolgens de kriek toevoegen en laten inkoken.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna zegt: