Recept
« Terug naar recepten
Tajine: Lapin élevé en parc en automme
PT120M
Tajine: Lapin élevé en parc en automme
Een heerlijk tajine: lapin élevé en parc en automme recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: Lapin élevé en parc en automme te bereiden
Konijnenstukken in een pastiek zak met kruiden en bloem.
Dit alles goed mengen, overtollig bloem afschudden en de stukken konijn bruin aanbakken in boter en olijfolie.
Sjalotjes in vier snijden.
Bloemkoolroosjes in iets kleinere roosjes verdelen.
Look zeer fijn snijden.
Wortelen in blokjes snijden.
Warm de tajine goed op met een beetje olijfolie, al de ingredienten erin en een beetje bijkruiden.
Voeg het bier toe en laat op het kleinste stand van het vuur garen.
Heb een deel van de ingredienten in een pan moeten klaar maken, spijtig was de tajine te klein voor de stukken konijn met ingredienten.
Dit gerecht is natuurlijk voor twee dagen voorzien.
Serveer het gerecht zeer warm.
Dit alles goed mengen, overtollig bloem afschudden en de stukken konijn bruin aanbakken in boter en olijfolie.
Sjalotjes in vier snijden.
Bloemkoolroosjes in iets kleinere roosjes verdelen.
Look zeer fijn snijden.
Wortelen in blokjes snijden.
Warm de tajine goed op met een beetje olijfolie, al de ingredienten erin en een beetje bijkruiden.
Voeg het bier toe en laat op het kleinste stand van het vuur garen.
Heb een deel van de ingredienten in een pan moeten klaar maken, spijtig was de tajine te klein voor de stukken konijn met ingredienten.
Dit gerecht is natuurlijk voor twee dagen voorzien.
Serveer het gerecht zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.