Recept
« Terug naar recepten
Gevulde flensjes met chocoladesaus (oven)
PT20M
Gevulde flensjes met chocoladesaus (oven)
Een heerlijk gevulde flensjes met chocoladesaus (oven) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De beste desserts:Christian Teubner 1984
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde flensjes met chocoladesaus (oven) te bereiden
Oven op 200°C.
Besmeer de flensjes met de jam en rol de flensjes op.
Leg ze naast elkaar in de ovenschaal en bestrijk de bovenkanten met de 40 gram gesmolten boter.
Schuif de schaal in de oven voor ± 6 minuten om de flensjes door te warmen.
Breng ondertussen 1/8 liter water + 80 gram suiker + 40 gram boter + 20 gram cacao aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer direct de 100 gram klein gehakte chocolade en de rum door de saus.
Goed roeren, de chocola moet wat smelten, maar hoeft niet persé helemaal gesmolten te zijn.
Giet de warme saus over de flensjes en serveer direct.
Je kunt het serveren met slagroom, indien gewenst.
Besmeer de flensjes met de jam en rol de flensjes op.
Leg ze naast elkaar in de ovenschaal en bestrijk de bovenkanten met de 40 gram gesmolten boter.
Schuif de schaal in de oven voor ± 6 minuten om de flensjes door te warmen.
Breng ondertussen 1/8 liter water + 80 gram suiker + 40 gram boter + 20 gram cacao aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer direct de 100 gram klein gehakte chocolade en de rum door de saus.
Goed roeren, de chocola moet wat smelten, maar hoeft niet persé helemaal gesmolten te zijn.
Giet de warme saus over de flensjes en serveer direct.
Je kunt het serveren met slagroom, indien gewenst.