Recept
« Terug naar recepten
Gevulde Goulash paprika
PT20M
Gevulde Goulash paprika
Een heerlijk gevulde goulash paprika recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lydia
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde Goulash paprika te bereiden
2 paprika's 5 minuten laten koken in een pan met water.
Daarna deze af laten koelen.
In die tussentijd de champions en de gesneden ui bakken.
De gehakt rul bakken en daarbij 1 zakje kruidenpasta voor Goulash
champions en de uitjes toevoegen.
De oven voorverwarmen op 180 graden.
1 1/2 dl water koken en het boulionblokje daarin op laten lossen.
De paprika's door de lengte doorsnijden en vullen met het gehaktmengsel.
De boulion in een ovenschaal schenken en vervolgens de gevulde paprika's in de ovenschaal leggen. De schaal afdekken met alu folie of met de deksel van de schaal en deze voor 20 minuten in de oven zetten.
De witte boterham helemaal fijnhakken, de geraspte kaas en de klontjes boter doorroeren.
Na 20 minuten de deksel of alu folie verwijderen van de paprika's en het strooisel van boterham, kaas en boter over de paprika's heen strooien.
Deze in de oven terug zetten en laten staan tot het lekker bruin geworden is.
In die tussentijd de rijst koken volgens de verpakking, en de saus maken.
Goulash saus: 1 liter water koken met een runderboulion blokje.
Daarbij de kruidenpaste voor Goulash door roeren, vervolgens de kleine paprika in kleine stukjes snijden en toevoegen en de saus aanbinden met maizena of ander bindmiddel.
Zelf vond ik de smaak erg pittig, heb deze toen afgeblust met wat ketchup en zoetstof suiker.
Zodra de paprika's klaar zijn, deze serveren met de rijst en de saus.
EET SMAKELIJK!!!
Daarna deze af laten koelen.
In die tussentijd de champions en de gesneden ui bakken.
De gehakt rul bakken en daarbij 1 zakje kruidenpasta voor Goulash
champions en de uitjes toevoegen.
De oven voorverwarmen op 180 graden.
1 1/2 dl water koken en het boulionblokje daarin op laten lossen.
De paprika's door de lengte doorsnijden en vullen met het gehaktmengsel.
De boulion in een ovenschaal schenken en vervolgens de gevulde paprika's in de ovenschaal leggen. De schaal afdekken met alu folie of met de deksel van de schaal en deze voor 20 minuten in de oven zetten.
De witte boterham helemaal fijnhakken, de geraspte kaas en de klontjes boter doorroeren.
Na 20 minuten de deksel of alu folie verwijderen van de paprika's en het strooisel van boterham, kaas en boter over de paprika's heen strooien.
Deze in de oven terug zetten en laten staan tot het lekker bruin geworden is.
In die tussentijd de rijst koken volgens de verpakking, en de saus maken.
Goulash saus: 1 liter water koken met een runderboulion blokje.
Daarbij de kruidenpaste voor Goulash door roeren, vervolgens de kleine paprika in kleine stukjes snijden en toevoegen en de saus aanbinden met maizena of ander bindmiddel.
Zelf vond ik de smaak erg pittig, heb deze toen afgeblust met wat ketchup en zoetstof suiker.
Zodra de paprika's klaar zijn, deze serveren met de rijst en de saus.
EET SMAKELIJK!!!
Bep zegt: