Recept
« Terug naar recepten
Gevulde Groentenschotel
PT70M
Gevulde Groentenschotel
Een heerlijk gevulde groentenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
810 kCal energie
39 Gram eiwit
58 Gram vet
32 Gram koolhydraten
39 Gram eiwit
58 Gram vet
32 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde Groentenschotel te bereiden
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de courgettes, aubergines en paprika's overlangs doormidden. Hol ze uit en zet het uitgesneden vruchtvlees van courgettes en aubergines apart. Snijd kapjes van de tomaten, hol ze uit en voeg sap en vruchtvlees bij dat van de courgettes en aubergines. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Ze de uitgeholde groenten naast elkaar in de ovenschaal en bestrijk de randen van de groentbakjes met olijfolie. Giet de helft van de bouillon in de schaal.
Bereiding:
Verhit drie eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak de tomatenpuree even mee. Schep het vruchtvlees van de groenten erbij en bak dit even mee. Giet de rest van de bouillon erbij en stoof nog 2 minuten. Meng van de warmtebron de kaas, het broodkruim en de kruiden erdoor en vul de groentenbakjes met dit mengsel. Zet de kapjes op de tomaten. Sprenkel de rest van de olijfolie over de groenten en zet het gerecht 40 minuten in het midden van de oven.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de courgettes, aubergines en paprika's overlangs doormidden. Hol ze uit en zet het uitgesneden vruchtvlees van courgettes en aubergines apart. Snijd kapjes van de tomaten, hol ze uit en voeg sap en vruchtvlees bij dat van de courgettes en aubergines. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Ze de uitgeholde groenten naast elkaar in de ovenschaal en bestrijk de randen van de groentbakjes met olijfolie. Giet de helft van de bouillon in de schaal.
Bereiding:
Verhit drie eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak de tomatenpuree even mee. Schep het vruchtvlees van de groenten erbij en bak dit even mee. Giet de rest van de bouillon erbij en stoof nog 2 minuten. Meng van de warmtebron de kaas, het broodkruim en de kruiden erdoor en vul de groentenbakjes met dit mengsel. Zet de kapjes op de tomaten. Sprenkel de rest van de olijfolie over de groenten en zet het gerecht 40 minuten in het midden van de oven.
k_lotterman zegt: