Recept
« Terug naar recepten
Gevulde inktvisringen
PT40M
Gevulde inktvisringen
Een heerlijk gevulde inktvisringen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
tapas kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde inktvisringen te bereiden
Giet kokend water over de slabladeren en laat ze uitlekken. Wikkel de tentakels van de inktvissen in de slabladeren en vervolgens in de norivellen en plak deze dicht met water.
Leg de pakketjes in de inktvislijfjes en zet ze vast met een cocktailprikker.
Doe de sojasaus, het water en de suiker in een pan en verhit dit mengsel langzaam. Voeg de inktvispakketjes toe, doe het deksel op de pan en laat de pakketjes ongeveer 20 minuten sudderen totdat ze gaar zijn.
Haal de inktvispakketjes uit de pan en laat ze uitlekken. Zet ze in de koelkast totdat ze zijn afgekoeld.
Snijd de inktvis in plakjes en serveer deze op een platte schaal.
Leg de pakketjes in de inktvislijfjes en zet ze vast met een cocktailprikker.
Doe de sojasaus, het water en de suiker in een pan en verhit dit mengsel langzaam. Voeg de inktvispakketjes toe, doe het deksel op de pan en laat de pakketjes ongeveer 20 minuten sudderen totdat ze gaar zijn.
Haal de inktvispakketjes uit de pan en laat ze uitlekken. Zet ze in de koelkast totdat ze zijn afgekoeld.
Snijd de inktvis in plakjes en serveer deze op een platte schaal.