Ik heb het recept iets aangepast. We houden niet zo van verse koriander, dus peterselie gebruikt. Wel wat gemalen koriander in het gerecht gedaan. Super gemakkelijk te maken met Turkse paprikapasta Ajvar. Heel erg lekker!
Wij hebben hiervan gesmuld. In plaats van met gamba`s kun je dit gerecht ook met stukjes kipfilet maken.
Recept
« Terug naar recepten
Gamba's in paprika-kokossaus
PT15M
Gamba's in paprika-kokossaus
Eerst maak je de paprika-kokossaus met Ajvar. De gebakken gamba's ( grote garnalen ) worden opgediend in de saus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gamba's in paprika-kokossaus te bereiden
- Verwarm de kokosmelk met de paprikapasta en de vissaus. Voeg water toe als je de saus te dik vindt. Breng de saus op smaak met wat zout.
- Bak de gamba`s op hoog vuur in een koekenpan in een drup olie, of gril ze in een grillpan.
- Serveer de garnalen met de saus, en een hand korianderblad. (Ik heb de gamba`s door de saus gedaan en geen korianderblad maar peterselie gebruikt.)