KookJij

Gamba's in paprika-kokossaus

Eerst maak je de paprika-kokossaus met Ajvar. De gebakken gamba's ( grote garnalen ) worden opgediend in de saus.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gamba's in paprika-kokossaus te bereiden

  1. Verwarm de kokosmelk met de paprikapasta en de vissaus. Voeg water toe als je de saus te dik vindt. Breng de saus op smaak met wat zout.
  2. Bak de gamba`s op hoog vuur in een koekenpan in een drup olie, of gril ze in een grillpan.
  3. Serveer de garnalen met de saus, en een hand korianderblad. (Ik heb de gamba`s door de saus gedaan en geen korianderblad maar peterselie gebruikt.)



Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik heb het recept iets aangepast. We houden niet zo van verse koriander, dus peterselie gebruikt. Wel wat gemalen koriander in het gerecht gedaan. Super gemakkelijk te maken met Turkse paprikapasta Ajvar. Heel erg lekker!
Wij hebben hiervan gesmuld. In plaats van met gamba`s kun je dit gerecht ook met stukjes kipfilet maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst